Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:43:34 GMT

تمرکززدایی سینماها از چهارباغ اصفهان

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۷۶۳۷۴

تمرکززدایی سینماها از چهارباغ اصفهان

همین دو سه سال پیش بود که همه از نبود تعداد سینمای کافی در اصفهان سخن می‌گفتند و به جز چند سینما در خیابان چهارباغ در جای دیگری از شهر خبری از سینما نبود، به طوری که برگزاری جشنواره فیلم فجر در اصفهان همیشه با معضل نبود سالن مجهز مواجه می‌شد، اما حالا برنامه ویژه‌ای برای تمرکززدایی سینماها از چهارباغ درحال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سه سال پیش هنگام ساخت پردیس‌های سینمایی در اصفهان، اما و اگرهای فراوانی وجود داشت مبنی براینکه آیا سالن‌های این پردیس‌ها پُر می شود یا خیر؟ آیا از فیلم‌ها استقبال می شود؟ آیا سینمادار می‌تواند هزینه‌های پردیس را تامین کند؟ این تردیدها و سوالات وجود داشت تا اینکه پردیس سینمایی چهارباغ به چرخه سینماهای اصفهان اضافه شد و به قول مدیر امور سینماهای حوزه هنری استان اصفهان نه تنها هزینه‌های آن تامین شد، بلکه عطش تماشای فیلم در اصفهان آنچنان افزایش یافت که می‌توان گفت هنوز این شهر پرده سینما برای نمایش فیلم کم دارد.

مصطفی حسینی در جریان بازدید از روند ساخت پردیس «ساحل»، دومین پردیس سینمایی شهر اصفهان با 9 سالن گفت: این پردیس تا سه هفته آینده تکمیل می‌شود و در اختیار شهروندان اصفهان قرار می‌گیرد، این در حالی است که عملیات ساخت آن را دی‌ماه سال گذشته آغاز کردیم و کمتر از یک سال آن را به شهروندان اصفهانی تحویل خواهیم داد. پردیس سینمایی ساحل یکی از کم نظیرترین پردیس‌های سینمایی در ایران محسوب می‌شود چون سالن‌هایی برای حضور معلولان و کودکان دارد و سینمای روباز آن هم تعبیه شده است.

وی با اشاره به اینکه یک سالن 24 نفره برای اکران فیلم‌های هنر و تجربه و یک سالن 40 نفره برای اکران فیلم‌های خاص جهان با مخاطبان خاص در این پردیس در نظر گرفته شده است، ادامه داد: سینماها در زمان صبح تعداد مخاطب کمتری دارند به همین منظور ساخت سالن‌های کوچک سینمایی در پردیس‌ها موجب می شود تا هم سالن‌ها به راحتی پر شوند و هم تعداد فیلم های اکران شده، افزایش پیدا کند.

مدیرامور سینماهای حوزه هنری اصفهان تاکید کرد: دو سال پیش در شهر اصفهان از 90 فیلم تولیدی در کشور تنها در بهترین حالت 15 یا 16 فیلم به نمایش در می‌آمد اما امروز با اضافه شدن پردیس سینمایی چهارباغ و پس از آن با اضافه شدن پردیس سینمایی ساحل با 9 سالن قطعا اصفهان رشد قابل توجهی را در نمایش تعداد فیلم‌های بیشتر خواهد داشت و همه طیف‌های سینمادوست می‌توانند از سینما در این شهر لذت ببرند.

اتفاقی که قبلا در شهر اصفهان به دلیل کمبود سالن رخ می‌داد این بود که سینماداران سعی می‌کردند فقط فیلم های تجاری که امکان فروش بالا داشتند را در برنامه‌های اکران خود قرار دهند، اما امروز اکثر فیلم‌های ساخته شده به اصفهان خواهد آمد.

قدرت‌الله نوروزی ـ شهردار اصفهان ـ نیز با اشاره به اینکه تعهدات شهرداری در خصوص ساخت سالن سینما پیگیری و پرداخت خواهد شد، گفت: مدیریت شهری از تمرکززدایی سینماها در سطح شهر و همچنین ورود سرمایه گذاران به این بخش فرهنگی استقبال می‌کند. 

او معتقد است که این شهر بیش از این به سالن سینما و مراکز فرهنگی احتیاج دارد چراکه مراکز فرهنگی همچون پردیس‌ها منشأ خدمات هنری سینمایی محسوب می‌شوند.

وی ابراز امیدواری کرد، این پردیس نیز برای جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودک و نوجوان افتتاح شود تا اصفهان در این رویداد هنری بیش از پیش بدرخشد و خدمات خود را به دنیا نشان دهد.

نوروزی ادامه داد: با سیاست ساخت سالن‌های سینما تمرکززدایی از بخش مرکزی و چهارباغ به سوی حاشیه‌ها خواهد رفت و این اتفاق همانی است که سال‌ها اصفهان نیازمند آن بوده است، یعنی درگیر کردن بخش های مردم با فعالیت‌های فرهنگی.

مهدی مقدری عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز به تمرکززدایی سینماها از چهارباغ اشاره و اضافه کرد: ساخت سینما در خوراسگان، خانه اصفهان و رهنان در دستور کار است تا این تمرکززدایی به عینه به چشم بیاید، هرچند که سرمایه گذاری 16 میلیاردی در زمینه سینما سازی نباید فراموش شود و اینکه اگر سرمایه‌گذار وارد شهری همچون اصفهان شود می‌تواند رونق اقتصادی- فرهنگی را رقم بزند و امروز حوزه هنری این کار را کرده است.

این عضو شورا افزود: این آوردِ سرمایه برای ساخت سینما باید دیده شود تا مجددا عده‌ای که می‌گویند کار نشده، ببینند که با وجود این مشکلات اقتصادی فعالیت هم صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، یک دهه پیش هنرمندان، سینمادوستان و فرهنگ دوستان این شهر صحبت از ساخت 40 سالن سینما می‌کردند؛ 40 سالنی که شاید آن روزها هم عددش عجیب بود و هم استقبال از آن همه صندلی کمی دور از ذهن، هرچند که همچنان این شهر با 40 سالن سینما فاصله زیادی دارد، اما امروز با وجود پردیس‌های سینمایی استقبال دور از ذهن نیست و ساخت سینما در اصفهان هم دیگر کار عجیب و غریبی نیست چه در چهارباغ باشد چه در حاشیه شهر.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۶۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب تهران از امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت فعالیت‌های خود را به صورت رسمی آغاز کرده است و انجمن سینمای جوانان ایران هم با ترکیبی متنوع از کتاب‌های تخصصی در حوزه سینمای کوتاه، در قالب این رویداد میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

آثار عرضه شده از سوی انجمن سینمای جوانان در سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عبارتند از «ژانر در فیلم کوتاه» مجموعه مقالاتی به دبیری علمی رامتین شهبازی، «مدیریت تولید فیلم» به قلم محمدرضا پاسدار، مجموعه ۲ جلدی «تاریخ هنر برای فیلمسازان» نوشته گیلیان مک ایور با ترجمه مجید کیانیان، «فیلم کوتاه، سپهر بلند» مجموعه مقالاتی به دبیری منصور براهیمی، «ساخت فیلم کوتاه با بودجه صفر» نوشته ریزان هاوس با ترجمه مجید کیانیان، «داستان در فیلم کوتاه» نوشته ریک بیرستو با ترجمه پیمان فلاحی، «نوشتن فیلم کوتاه» نوشته پاتریسیا کوپر با ترجمه پیمان فلاحی، «داستان‌گویی در فیلم کوتاه» به قلم سعید عقیقی، «ساختن یک فیلم کوتاه» نوشته روبرتو مولیترنی با ترجمه صنم نادری، «درباره عکاسی» نوشته سوزان سونتاک با ترجمه فرزانه طاهری، «عکاسی و روان کاوی» نوشته استفن بری با ترجمه زهرا پژوتن و صمد قربان‌زاده، «کشف فیلم کوتاه» به قلم سینیتا فلاندو با ترجمه پیمان فلاحی، «ترکی‌بندی تصویر در سینما و تلویزیون» نوشته پیتر وارد با ترجمه حمید احمدی لاری و «هنر فیلم کوتاه داستانی» نوشته ریچارد راسکین با ترجمه پیمان شوقی.

علاقه‌مندان به سینمای کوتاه می‌توانند در ایام برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای تهران، با مراجعه به غرفه سازمان سینمایی، ضمن اطلاع از تازه‌ترین فعالیت‌های مطالعاتی و پژوهشی انجمن سینمای جوانان ایران نسبت به تهیه آثار فوق اقدام کنند.

غرفه سازمان سینمایی نیز با بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب تخصصی در حوزه سینما، در این دوره میزبان علاقه‌مندان به کتاب‌های سینمایی است و موسسات تابعه این سازمان هر یک آثار تخصصی حوزه خود را در این غرفه عرضه خواهند کرد.

مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با ۲۲ عنوان کتاب، انجمن سینمای جوانان ایران با ۱۶ عنوان و بنیاد سینمایی فارابی با ۱۲۰ عنوان کتاب شامل ۱۰۰ عنوان از آثار قدیمی و ۲۰ عنوان جدید در نمایشگاه بین المللی تهران حضور دارند.

غرفه سازمان سینمایی کشور با هدف عرضه آخرین کتاب‌های منتشر شده از سوی مراکز تابعه سازمان سینمایی به علاقه‌مندان حوزه کتاب ارایه شده است و با برنامه‌ریزی صورت گرفته امسال، جمعی از هنرمندان سینما نیز در مدت برگزاری نمایشگاه در این غرفه حضور خواهند داشت.

کتاب‌های ارایه شده در این غرفه با توجه به نیازهای جامعه کتابخوان کشور و علاقه‌مندان رشته های مختلف سینمایی در حوزه‌های گوناگون تدوین و آماده شده است. از آنجا که یکی از دغدغه های مسؤولان سینمایی کشور، بحث عدالت فرهنگی در ابعاد مختف آن بوده و یکی از مشخصات آن مباحث آموزشی و تحلیلی به‌ویژه در حوزه کتاب محسوب می‌شود، امسال نیز مانند سال‌های گذشته سازمان های تابعه با مجموعه ای جذاب و کاربردی از کتاب های آموزشی تحلیلی سینما که توسط اساتید تالیف و ترجمه شده اند در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور خواهند داشت.

کتاب‌های ارایه شده از سوی سازمان سینمایی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، طیف گسترده و چشمگیری از انواع و اقسام کتاب‌های گوناگون با محوریت مباحث سینما را در بر می گیرد که قطعا برای علاقه‌مندان و دوستداران سینما راهگشا خواهد بود. این آثار منتخبی از کتاب‌هایی است که در سال گذشته در حوزه کارگردانی، فیلمنامه نویسی، فیلمبرداری پیشرفته، استفاده از جلوه های ویژه کامپیوتری در سینما، انیمیشن، مستندسازی و غیره به زیور طبع آراسته شده اند.

رشد و گسترش حوزه انتشارات و دست پر سازمان سینمایی کشور در این دوره نمایشگاه کتاب تهران، برآیند رویکرد و اهتمام ویژه به حوزه پژوهش، انتشارات و تالیفات سینمایی است که طی سه ساله اخیر صورت گرفته است.

سی‌ و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از امروز تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود و سازمان سینمایی در شبستان اصلی مصلای تهران، سالن ۳، راهروی شماره ۱۵، غرفه شماره ۲۷۵ پذیرای خانواده سینما، اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و عموم علاقه‌مندان هنر هفتم است.

کد خبر 6100726 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • سهم سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • حضور فارابی با ۱۶ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • بنیاد سینمایی فارابی، ۱۶ عنوان کتاب جدید را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌کند
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • «تگزاس ۳»و «عطرآلود» به گیشه سینماها اضافه می‌شود